Hoe gebruik je Maca

Hoeveel Maca te nemen

Voordat we je onze volledige Maca portie aanbevelingen geven, zijn hier een paar dingen om te begrijpen over Maca.

Maca is een voedingsmiddel – Maca, gegelatineerd of rauw, wordt beschouwd als een voedingsmiddel. En het wordt al duizenden jaren als voedsel geconsumeerd.

Je kunt er niet te veel van nemen, maar… Omdat Maca een voedingsmiddel is en geen medicijn of supplement, kun je er niet te veel van nemen. Maar sommige mensen hebben een verhoogde hartslag of nerveuze energie gerapporteerd bij inname van grote hoeveelheden. Wij raden u aan te beginnen met niet meer dan onze aanbevelingen hieronder en dan langzaam te verhogen als u wilt.

Lichaamsgewicht – Hoe meer u weegt, hoe meer Maca u dagelijks kunt innemen. De onderstaande hoeveelheden zijn gebaseerd op een persoon van 75 kg.

Gezondheid en leeftijd – Jongere en gezondere mensen kunnen met een grotere portie Maca beginnen dan oudere en minder gezonde mensen.

Mensen reageren verschillend op Maca – Zelfs als we rekening houden met leeftijd, gezondheid en lichaamsgewicht, is het belangrijk om te onthouden dat Maca verschillende effecten heeft op verschillende mensen. Geen twee lichamen zijn precies hetzelfde en omdat Maca een adaptogeen is, zal het in uw lichaam datgene ondersteunen wat uw lichaam nodig heeft om in balans te komen – vooral wat betreft uw hormonale systeem.

Consistentie is de sleutel – Voor een algemeen succes met Maca raden we aan om consistent te blijven en het elke dag te nemen. Dit is belangrijk, vooral als je begint, omdat Maca tijd nodig heeft om in je lichaam te werken.

U kunt het na verloop van tijd aanpassen – Een laatste overweging is dat de aanbevolen porties Maca voor therapeutische doeleinden over het algemeen hoger zijn dan voor de algemene gezondheid. Als u Maca bijvoorbeeld specifiek neemt om uw vruchtbaarheid te bevorderen, raden we u aan uw inname na verloop van tijd te verhogen.

Onze aanbevelingen voor Maca porties – poeder – capsules – extracten

Deze hoeveelheden zijn gebaseerd op een 40-jarige die in goede gezondheid verkeert en 160 pond weegt. Als u meer of minder weegt, pas de dosering dan aan. Opmerking: 1 afgestreken theelepel Maca poeder weegt 3 gram.

Rauwe Maca – alle kleuren inclusief Rode Maca, Zwarte Maca en Gele Maca. Dagelijkse aanbevelingen – 3-9 gram (1-3 theelepels) of 2-8 capsules

Raw Premium Maca – dagelijkse aanbevelingen – 3-6 gram (1-2 theelepels) of 2-8 capsules

Gelatineerde Maca – dagelijkse hoeveelheid – 3-9 gram (1-3 theelepels) of 2-8 capsules

Gelatiniseerde premium Maca – dagelijkse hoeveelheid – 3-6 gram (1-2 theelepels) of 2-8 capsules

Maca-extracten – dagelijkse aanbevelingen – 2-4 druppels (1/4-1/2 theelepel)

Tips voor het innemen en bewaren van Maca

Hier zijn onze beste aanbevelingen om het meeste uit het gebruik van onze Maca-producten te halen.

  • Na opening, bewaar uw Maca buiten direct licht en vochtigheid. Bewaar de verpakking goed afgesloten in de koelkast of in een kast. Goed afgesloten is Maca tot 2 jaar houdbaar.
  • Neem Maca in de ochtend. Over het algemeen raden wij aan Maca ‘s ochtends in te nemen, omdat het je energie gedurende de dag een boost geeft. Je kunt het ook later op de dag nemen, zolang je geen problemen hebt met slapen.
  • Maca kan met of zonder voedsel worden ingenomen. Er zijn vele manieren om van Maca te genieten. Zie onze Maca recepten pagina voor een aantal ideeën.
  • Neem zo nu en dan een pauze van Maca. Nadat je Maca 4-6 weken dagelijks hebt ingenomen, raden we je aan om één dag per week vrij te nemen. Een alternatief is om 5 dagen achter elkaar per maand vrij te nemen. Het doel hiervan is om je lichaam de kans te geven zijn hormonen te stabiliseren zonder de invloed van de Maca.
  • Als Maca je maagklachten geeft… We hebben gemerkt dat ongeveer 5% van onze klanten gevoelig is voor Raw Maca Powders. Zij melden lichte winderigheid, een opgeblazen gevoel of problemen met de spijsvertering bij inname. Probeer eerst Maca in te nemen zonder fruit of vruchtensap. Als dit niet helpt, schakel dan over op gelatineerde Maca. Al het zetmeel in Maca Root wordt verwijderd in het gelatineerproces en zal daarom geen invloed hebben op de spijsvertering.