Recepten

De eenvoudigste manier om van Maca wortelpoeder te genieten is het te mengen met je favoriete drankje, maar Maca is inderdaad een voedingsmiddel en kan worden toegevoegd aan diverse recepten, zowel zoet als hartig. Hier geven we je een aantal van onze favoriete Maca recepten. Als je vragen hebt of een recept dat je zou willen toevoegen laat het ons dan weten.

Eenvoudige Maca Drankjes

Veganistisch Maca Melk Recept

Dit is een van de beste eenvoudige Maca recepten ooit. Het is de manier die velen van ons hier bij het Maca Team verkiezen om onze dagelijkse portie Maca binnen te krijgen. Merk op dat de hierboven afgebeelde container groot lijkt, maar het bevat slechts 2,5 theelepels Maca.

Ingrediënten:

1 kop noten- of rijstmelk
2-3 t Maca poeder van welke soort dan ook
1/2 t kaneel – optioneel – maar zal helpen bij de smaak van Maca in het geval je het niet lekker vindt.

Bereiding:

Hoewel je Maca gewoon in een glas kunt roeren met een garde of een vork, zou je kunnen merken dat als je het op die manier doet, het Maca poeder zich niet volledig mengt met de melk. Om die reden raden we aan een kleine blender of shaker te gebruiken. Wij gebruiken meestal een van onze geweldige Blender flessen zoals hieronder afgebeeld.

Maca Tee

Je kunt Maca poeder toevoegen aan je favoriete thee.   Wij genieten er vaak van met een gember citroen kruidenthee. 

Ingrediënten:

2-3 t maca poeder
1 C van je favoriete hete thee

Instructies:

Brouw je hete thee 3-5 minuten, voeg dan Maca toe en roer of shake in een blenderfles tot het goed gecombineerd is.  Als je gegelatineerde Maca gebruikt, hoef je je geen zorgen te maken over het koken van de Maca (aangezien het voorgekookt is) en kun je het gewoon in het kopje doen samen met de thee terwijl het aan het trekken is. 

We hopen dat je van dit recept hebt genoten.  Zie onze Maca-receptenpagina voor meer inspiratie.  En als je zelf een recept hebt om te delen, laat het ons weten.

Smoothies

Maca Groene voeding Smoothie

Wij zijn dol op groene smoothies en het toevoegen van Maca is een geweldige manier om een smoothie net dat beetje extra boost te geven. Dit groene voeding Maca recept is een van onze favorieten. Het is hartig en vullend.

Ingrediënten:

2 bevroren bananen
1 kop boerenkool of andere groenten
1-2 rijpe kiwi’s
2-3 eetlepels honing of agavesiroop
1 eetlepel kokosolie
1 eetlepel gemalen lijnzaad
1/2 tl vanille-extract
1-3 eetlepels maca poeder
1 theelepel kaneel
2 kopjes ongezoete amandel- of rijstmelk


Gebruiksaanwijzing:

Doe alle ingrediënten in een blender met hoge snelheid en mix tot een gladde massa. Voel je vrij om ingrediënten aan te passen aan beschikbaarheid en je smaak. Vergeet niet om zoveel mogelijk biologisch geteelde producten te gebruiken.

We hopen dat je van dit recept hebt genoten. Zie onze Maca-receptenpagina voor meer inspiratie. En als je zelf een recept hebt om te delen, laat het ons weten.

Maca Aardbei Banaan Smoothie


Maca gaat naar onze mening heel goed samen met aardbeien en bananen. Dit is een klassiek recept waar we allemaal al vele malen van hebben genoten bij onze ochtendportie Maca. Merk op dat sommige mensen problemen hebben met het verteren van Maca met bananen of ander fruit. Als je problemen opmerkt, vermijd dan het gebruik van bananen en ook ander fruit met Maca.

Voor 1 persoon

Ingrediënten:

6-10 medium verse aardbeien
1 banaan
1-3 t maca poeder
1/4 kop rijst- of amandelmelk
1/2 tl vanille-extract
1 tl lijnzaadolie
1 C ijsblokjes (als je een koude drank wilt)

Voorbereiding:

Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot een gladde massa. Onmiddellijk genieten.

We hopen dat je van dit recept hebt genoten. Kijk op onze Maca Recepten pagina voor meer inspiratie. En als je zelf een recept hebt om te delen, laat het ons weten.